Strony: [1]   Do do³u
  Odpowiedz  |  Drukuj  
Autor W±tek: Kilka pytañ od nieznajomej ;)  (Przeczytany 9450 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Nefryt
Go¶æ
« : Niedziela, 30 Wrzesieñ 2012, 20:38:17 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj Modyfikuj wiadomo¶æModyfikuj

Cze¶æ, nazywam siê Aneta i mam 15 lat. Od kilku miesiêcy nale¿ê do bractwa rycerskiego w Warszawie jako ³ucznik, niestety nie ma tam osób w moim wieku. Z tego wzglêdu zastanawiam siê nad zmian± bractwa. Czy mogê zadaæ Wam kilka pytañ?
Interesuje mnie, czy w ogóle jest u Was sekcja ³ucznicza? A je¶li tak, to jak wygl±da? Bo z wypowiedzi innych wywnioskowa³am, ¿e tê dziedzinê tak¿e odtwarzacie, oraz ¿e ³ucznikami mog± byæ osoby poni¿ej 16 lat.
Poza tym, czy obecnie w Hufcu Kasztelanii Czerskiej s± osoby w zbli¿onym do mojego wieku (przedzia³ 14-18 lat)?
Czyta³am, ¿e na treningi spotykacie siê w Czersku. W jaki sposób i z jakim wyprzedzeniem informujecie o treningach? Æwiczycie w weekendy, czy w tygodniu? I w jakich godzinach?
Oprócz tego, ciekawa jestem, jak wygl±daj± u Was spotkania towarzyskie, tzn. nie zwi±zane z treningiem.  Czy mog± w nich uczestniczyæ tak¿e osoby w moim wieku, czy raczej chodzi o imprezy dla pe³noletnich?
I ostatnie pytanie, mianowicie na jakie pokazy/turnieje/inscenizacje itd. je¼dzicie?
kublika

Wiadomo¶ci: 3 762

502618868

« Odpowiedz #1 : Niedziela, 30 Wrzesieñ 2012, 21:25:21 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj

(...) czy w ogóle jest u Was sekcja ³ucznicza? A je¶li tak, to jak wygl±da?
Tak wygl±da, ¿e z ³uku strzelaj± : Krzysiek, Marian i Iwona. Oraz trochê moje dziecko m³odsze - Mateusz.

Poza tym, czy obecnie w Hufcu Kasztelanii Czerskiej s± osoby w zbli¿onym do mojego wieku (przedzia³ 14-18 lat)?
Mrugniêcie Mateusz - 13 - moje dziecko m³odsze,
   Karolina=Zocha - 18
   Monika - 19 - moje dzieco starsze
oraz najprawdopodobniej zaraz bêdzie kolejny Mateusz - ch³opak mojej Moniki - 18
Oraz Klaudia z Rudy ¦l±skiej - 18
By³y zainteresowane jeszcze dwie dziewczyny ok.13 lat, ale to dopiero sie rozwija....

Czyta³am, ¿e na treningi spotykacie siê w Czersku. W jaki sposób i z jakim wyprzedzeniem informujecie o treningach? Æwiczycie w weekendy, czy w tygodniu? I w jakich godzinach?
Powiedzia³abym, ¿e w Czersku spotykamy siê g³ównie towarzysko. Nie mamy ¿adnych ustalonych w³asnych treningów, jest nas za ma³o Smutny
Ch³opaki chc± do³±czyæ do treningów zaprzyja¼nionego bractwa, które odbywaj± sie w Rembertowie...  Ale czy z ³uku kto¶ tam strzela - nie wiem.

Oprócz tego, ciekawa jestem, jak wygl±daj± u Was spotkania towarzyskie, tzn. nie zwi±zane z treningiem.  Czy mog± w nich uczestniczyæ tak¿e osoby w moim wieku, czy raczej chodzi o imprezy dla pe³noletnich?
Nasze spotkania s± wy³±cznie towarzyskie...Mrugniêcie a w ka¿dym razie nie zwi±zane z treningiem.
A co do wieku - zalezy. Gdy spotykamy sie w Czersku "historycznie" - wtedy s± wszyscy - od Julka (pierwsza klasa podstawówki) po Maæka (nie powiem, ile lat, ale du¿o). Czasem mamy jakie¶ tam pomys³y i akcje, ¿eby i¶c "hufcowo" do muzeum, czy na jaki¶ koncert, wtedy idzie kto chce, a czasem "doro¶li" spotykaj± siê w celu rozrywkowym.

I ostatnie pytanie, mianowicie na jakie pokazy/turnieje/inscenizacje itd. je¼dzicie?

Sztandarowo -na Grunwald.
Poza tym czasem nas zapraszaj± zaprzyja¼nione bractwa na swoje imprezy, ale nie mamy sta³ego "kalendarza"

Si fore vis sanus, ablue saepe manus U¶miech
Reg.sanit.
Mateusz N
(on obs³uguje forum)

Wiadomo¶ci: 1 356

608797014

« Odpowiedz #2 : Poniedzia³ek, 01 Pa¼dziernik 2012, 14:51:39 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj

Ja te¿ strzelam jak mnie najdzie ochota Jêzyk

Jest kilka mo¿liwo¶ci strzelania z ³uku w Warszawie jest to moja dzia³ka, jak równie¿ w parku skaryszewskim s± jakie¶ treningi ³ucznicze.

Je¶li chcesz uczestniczyæ w naszym stowarzyszeniu, z racji tego, ¿e jeste¶ niepe³noletnia, powinna¶ mieæ zgodê rodziców...
¿eby rodzice wiedzieli czego siê spodziewaæ, jak wygl±daj± nasze spotkania i co siê na nich dzieje, powinni porozmawiaæ z kim¶ od nas, czy to osobi¶cie czy telefonicznie. Nie jeste¶my organizacj± wychowawcz± i nie przejmiemy odpowiedzialno¶ci za cudze dziecko, gdy¿ nie mamy po temu kwalifikacji ani chêci, je¶li rodzicom to odpowiada i podpisz± odpowiednie o¶wiadczenie, to zapraszamy Mrugniêcie
chrisser

Wiadomo¶ci: 2 277

501740224

« Odpowiedz #3 : Poniedzia³ek, 01 Pa¼dziernik 2012, 14:59:25 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj

Jeste¶my otwarci na ludzi w ró¿nym wieku od 0 do 100 lat, a nawet starszych jak dadz± radê U¶miech, ale Mateusz ma racjê, gdy¿ w grê wchodz± niestety wzglêdy prawne odpowiedzialno¶ci za dzieci i m³odzie¿.  Najlepiej jest mieæ zgodê rodziców, albo zachêciæ jednego z nich do aktywnego udzia³u. 

« Ostatnia zmiana: Poniedzia³ek, 01 Pa¼dziernik 2012, 15:06:00 wys³ane przez chrisser » Zapisane

Alea, vina, Venus
Nefryt
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : ¦roda, 10 Pa¼dziernik 2012, 18:07:38 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj Modyfikuj wiadomo¶æModyfikuj

Przepraszam, ¿e siê tyle czasu nie odzywa³am, ale nie mia³am dostêpu do internetu.

Ch³opaki chc± do³±czyæ do treningów zaprzyja¼nionego bractwa, które odbywaj± sie w Rembertowie...  Ale czy z ³uku kto¶ tam strzela - nie wiem.

Rembertów? Czy¿by chodzi³o o ten w okolicy Pniew? Bo jak tak, to mam nawet niedaleko  U¶miech

¯e zgoda rodziców musi byæ to wiem, bo i w Wa-wie by³a potrzebna, zreszt± i tak pewnie by siê ze mn± tata zapisa³. Wiêc z pozwoleniem rodziców problemów nie bêdzie, bo jeszcze zanim  was wypytywaæ zaczê³am, to sprawê z nimi obgada³am.
Po prostu zanim zaczêliby¶my umawiaæ siê na spotkanie, chcia³am podowiadywaæ siê paru rzeczy. Bo jak ju¿ wspomnia³am - do bractwa póki co jednego nale¿ê, tylko siê nad zmian± zastanawiam.

To jeszcze, gwoli ¶cis³o¶ci siê podpytam, jak siê zbieracie na treningi? Te ³ucznicze w Wa-wie, na przyk³ad? I jak taki trening wygl±da? Czy ³ucznicy z tego stowarzyszenia bior± potem udzia³ w jaki¶ zawodach? I jeszcze, w sprawie samego treningu - co æwiczycie? Tylko celno¶æ do s³omianki, czy i ostrza³y pacynami? A mo¿e jeszcze macie jakie¶ swoje "rytua³y" typowe dla Hufca  Kasztelanii Czerskiej?
Mateusz N
(on obs³uguje forum)

Wiadomo¶ci: 1 356

608797014

« Odpowiedz #5 : ¦roda, 10 Pa¼dziernik 2012, 20:28:34 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj

Rembertów? Czy¿by chodzi³o o ten w okolicy Pniew? Bo jak tak, to mam nawet niedaleko  U¶miech
Rembertów dzielnica Warszawy.

Wy¶wietl wiêksz± mapê
To jeszcze, gwoli ¶cis³o¶ci siê podpytam, jak siê zbieracie na treningi? Te ³ucznicze w Wa-wie, na przyk³ad? I jak taki trening wygl±da?
Nie mamy obecnie takich treningów, ale tak jak pisa³em wiem, ¿e w parku skaryszewskim ludzie strzelaj± w klubie sportowym drukarz http://ksdrukarz.pl/
Mo¿na takie treningi zorganizowaæ.
Sporo osób u nas lubi postrzelaæ z ³uku i takie strzelanie czêsto odbywa siê przy okazji spotkañ na zamku w Czersku, ale nie jeste¶my grup± typowo ³ucznicz±. Strzelamy do s³omianki g³ównie, chocia¿ nie tylko, strzelanie pacynami te¿ by³o - ogólnie zale¿y od chêci i inwencji strzelców Jêzyk
Strony: [1]   Do góry
  Odpowiedz  |  Drukuj  

Skocz do:  

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

night-life wuss saigo-no-chi black-for wilcze-zycie