Strony: 1 [2]   Do do³u
  Odpowiedz  |  Drukuj  
Autor W±tek: Pytanie co do wieku  (Przeczytany 29760 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
€zber
(on obs³uguje forum)

Wiadomo¶ci: 2 600

79ASSBURY (792772879)

« Odpowiedz #15 : Poniedzia³ek, 08 Sierpieñ 2011, 10:45:45 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj

Ja niestety w tym roku jeszcze nie bêde w hufcu bo wole w przysz³ym jak skoncze 16 i bede miec raczej juz caly stroj, jesli chodzi o to jak bym mial zaczynac to chcialbym byc giermkiem glownie ze wzgledu na mlody wiek a potem jak bede pelnoletni to sie zobaczy U¶miech

Nie warto czekaæ! Je¿eli masz czas i mo¿liwo¶ci - ³atwy dojazd i zgodê tzw. opiekunów - baw siê ju¿ teraz! Zanim zapa³ ostygnie i znajdziesz inne, pozornie tylko bardziej atrakcyjne hobby. Bo rekonstrukcja, to hobby najbardziej atrakcyjne!  Du¿y u¶miech
A przez rok nabêdziesz do¶wiadczenia.

Zanim siê pomy¶li trza siê zastanowiæ!
Pijê, ale siê nie zaci±gam.
Mateusz N
(on obs³uguje forum)

Wiadomo¶ci: 1 356

608797014

« Odpowiedz #16 : Poniedzia³ek, 08 Sierpieñ 2011, 10:54:47 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj

Ja niestety w tym roku jeszcze nie bêde w hufcu bo wole w przysz³ym jak skoncze 16 i bede miec raczej juz caly stroj, jesli chodzi o to jak bym mial zaczynac to chcialbym byc giermkiem glownie ze wzgledu na mlody wiek a potem jak bede pelnoletni to sie zobaczy U¶miech

Nie warto czekaæ! Je¿eli masz czas i mo¿liwo¶ci - ³atwy dojazd i zgodê tzw. opiekunów - baw siê ju¿ teraz! Zanim zapa³ ostygnie i znajdziesz inne, pozornie tylko bardziej atrakcyjne hobby. Bo rekonstrukcja, to hobby najbardziej atrakcyjne!  Du¿y u¶miech
A przez rok nabêdziesz do¶wiadczenia.

Dok³adnie, lepiej zacz±æ siê spotykaæ, rozmawiaæ zanim bêdzie siê mia³o ca³y strój i sprzêt. Nabraæ trochê wiedzy i do¶wiadczenia. Dziêki temu unikniesz wielu czêsto pope³nianych b³êdów przy kompletowaniu pierwszego stroju.
Zocha
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Poniedzia³ek, 08 Sierpieñ 2011, 18:23:36 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj Modyfikuj wiadomo¶æModyfikuj

Hej. Co do stroju to siê nie przejmuj. Ja np dopiero zaczynam kompletowanie (fakt jestem w hufcu od niedawna).
Ja zbiera³am siê z szyciem i kompletowaniem ponad pó³ roku. Wstyd wiem:) ale moje lenistwo nie zna granic, w sumie lepiej pó¼no ni¿ wcale. A i tak skromnie u mnie bo na razie mam podstawowy strój i kubek jaka¶ miskê i sztuæce.

A i zgadzam siê z ch³opakami nie ma sensu czekaæ.
kublika

Wiadomo¶ci: 3 762

502618868

« Odpowiedz #18 : Wtorek, 09 Sierpieñ 2011, 22:21:22 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj

Ja niestety w tym roku jeszcze nie będe w hufcu bo wole w przyszłym jak skoncze 16 i bede miec raczej juz caly stroj, jesli chodzi o to jak bym mial zaczynac to chcialbym byc giermkiem glownie ze wzgledu na mlody wiek a potem jak bede pelnoletni to sie zobaczy U¶miech

Młodzianku miły!

Po pierwsze - nie "być giermkiem", tylko odtwarzać giermka. Mrugniêcie
Po drugie - a czyim giermkiem? Bo rycerzy fullwypas to u nas jakos ni ma....Smutny
po trzecie - jak Zocha słusznie prawi - ciuchy nie są ci do niczego niezbędne
po czwarte - pełnoletność również. To nie prawo jazdy, ani latanie szybowcem, żeby były jakieś ograniczenia wiekowe.

Nie połapiesz się porządnie w temacie,  nie zorientujesz, co i jak szyć, jak się "zbroić", jeśli nie będziesz się spotykał z ludźmi, oglądał i macał ich ciuchów i sprzętu. NIE DA SIĘ BYĆ INTERNETOWYM RYCERZEM, bo się człowiek alienuje i wpuszcza w dziwne klimaty.

Mój potomek młodszy (prawie 12 lat) powiada, że będzie łucznikiem, a na razie jest chłopcem. Jeździ z nami wszędzie i świetnie się bawi. I tak trzymaj - nie spinaj się, że musisz być juz od razu kimś konkretnym i kompletnym - bądź sobie sobą, kompletuj sobie pomalutku różności, przyjeżdżaj na nasze spotkania i baw się!
« Ostatnia zmiana: ¦roda, 10 Sierpieñ 2011, 21:57:24 wys³ane przez kublika » Zapisane

Si fore vis sanus, ablue saepe manus U¶miech
Reg.sanit.
€zber
(on obs³uguje forum)

Wiadomo¶ci: 2 600

79ASSBURY (792772879)

« Odpowiedz #19 : ¦roda, 10 Sierpieñ 2011, 01:07:10 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj

S³owem: im wiêcej nas w ró¿nym wieku, tym prawdziwiej!

Zanim siê pomy¶li trza siê zastanowiæ!
Pijê, ale siê nie zaci±gam.
Godfryd 3
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Czwartek, 30 Maj 2013, 12:00:30 »

A czy maj±c 13 móg³ bym do³±czyæ do bractwa?  Co¶
Godfryd3
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Czwartek, 30 Maj 2013, 22:25:04 »

I jeszcze gdybym móg³ wiedzieæ gdzie i kiedy siê spotykacie w najbli¿szym czasie ?
kublika

502618868

« Odpowiedz #22 : Czwartek, 30 Maj 2013, 22:48:37 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj

W najblizszym czasie spotykamy siê w Czersku na zamku w dniach (14) - 15 - 16. 06 2013
We¼ mamê/tatê i przyjed¼, zobaczysz, czy na prawdê ci siê to podoba.. Mrugniêcie

Reg.sanit.
Godfryd3
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Czwartek, 30 Maj 2013, 22:56:10 »

Ok. Wielkie dziêki ! Ju¿ kiedy¶ siê tym interesowa³em, ale jako¶ niedawno zaczê³o mnie to wrêcz poch³aniaæ

kublika

502618868

« Odpowiedz #24 : Czwartek, 30 Maj 2013, 22:59:26 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj

No to do zobaczenia!

Reg.sanit.
Strony: 1 [2]   Do góry
  Odpowiedz  |  Drukuj  

Skocz do:  

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji