Strony: [1]   Do do³u
  Odpowiedz  |  Drukuj  
Autor W±tek: wyposa¿enie  (Przeczytany 5449 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Go¶æ
Go¶æ
« : ¦roda, 26 Listopad 2014, 18:23:12 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj Modyfikuj wiadomo¶æModyfikuj

Witam.
Od d³u¿szego czasu poszukujê jakiego¶ bractwa rycerskiego, gdy¿ od dziecka marzy³em aby móc walczyæ na miecze i rekonstruowaæ ¶redniowieczne bitwy. Poszukujê takiego bractwa a¿eby unikn±æ kosztów kupna ca³ego sprzêtu. Z tego co czyta³em na waszej stronie i forum nie uniknê tego gdy¿ wszystko tak na prawdê muszê kupiæ sobie sam. Oczywi¶cie rozumiem, ¿e jako niewielka organizacja macie równie¿ ograniczony bud¿et. Tak wiêc chyba na razie bêdê musia³ odpu¶ciæ sobie tego rodzaju rozrywkê :/
Czarek1860
(on obs³uguje forum)

Wiadomo¶ci: 1 660

792266706

« Odpowiedz #1 : ¦roda, 26 Listopad 2014, 21:13:40 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj

Hej,

Czemu?U¶miech

Osobi¶cie zapraszam do zabawy z nami, nie masz sie czego baæ. Brak sprzêtów to normalne na pocz±tku zabawy:)
Nie jest to tanie hobby ale - kluczem do niego jest raczej zapa³ i szczera mi³o¶c do historii.
Wszyscy znamy ludzi którzy wydaj± masê pieniêdzy na t± zabawê, a wydaj± je ¼le i kupuj± rzeczy które z histori± nie maj± nic wspólnego
.
Zapewniam Ciê ¿e w tej zabawie najwa¿niejsza jest wiedza i praca nad posiadanym rzeczami - a nie koniecznie same pieni±dze:)

Ka¿dy z nas chêtnie podpowie od czego zacz±æ tak± zabawê - tak ¿eby¶ mia³ z tego radochê, ¿eby by³o poprawnie historycznie i ¿eby¶ nie zbankrutowa³;)
To d³u¿sza droga - ale wg mnie najlepsza:)

Napisz co¶ wiêcej o sobie i nie bój siê!

Ruszaj siê, Bruno, idziemy na piwo;

Niechybnie brakuje tam nas!

Od stania w miejscu niejeden ju¿ zgin±³,

Niejeden zgin±³ ju¿ kwiat!.
Mateusz N
(on obs³uguje forum)

Wiadomo¶ci: 1 356

608797014

« Odpowiedz #2 : ¦roda, 26 Listopad 2014, 22:00:02 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj

Cze¶æ, je¶li chcesz siê bawiæ w rekonstrukcjê ¶redniowiecza to musisz siê liczyæ z tym, ¿e gad¿ety bêdziesz kupowa³ sobie sam za w³asne pieni±dze. Nikt Ci nic nie zasponsoruje. Wiele osób, wykonuje spor± czê¶æ zabawek w³asnorêcznie, a te które trzeba kupiæ zbiera latami. Ma³o kto mo¿e sobie pozwoliæ na to, ¿eby na raz kupiæ ca³y strój nie mówi±c ju¿ o uzbrojeniu. Jednak je¶li masz pasjê i chêci, nie przejmuj siê tym, w³a¶ciwie to du¿o przyjemno¶ci przynosi w³a¶nie to stopniowe "dozbrajanie siê", dla niektórych jest to tak samo wa¿ne jak samo uczestnictwo w imprezach historycznych.
Go¶æ
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : ¦roda, 26 Listopad 2014, 22:09:31 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj Modyfikuj wiadomo¶æModyfikuj

Dziêki za odpowied¼.
Je¶li chodzi o mnie mam 16 lat, mieszkam w okolicach Grójca. Chodzê do liceum i tak na prawdê to nic poza nauk± nie robiê.
Jedno mnie tylko jeszcze zastanawia... Czy wszystkie spotkania bêd± odbywaæ siê w Czersku (ewentualny problem z dojazdem) i mniej wiêcej co ile czasu.
Pozdrawiam!
Mateusz N
(on obs³uguje forum)

Wiadomo¶ci: 1 356

608797014

« Odpowiedz #4 : Czwartek, 27 Listopad 2014, 21:20:45 »
Odpowiedz cytuj±cCytuj

My w 99% mieszkamy w Warszawie i zazwyczaj spotykamy siê w Warszawie. W Czersku bywamy czasem.
Strony: [1]   Do góry
  Odpowiedz  |  Drukuj  

Skocz do:  

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

wuss paladyni amazonsolidarnosc biblia-ksiega-faktow saigo-no-chi