Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Index
Zaloguj się
:
Nie jesteÂś czÂłonkiem HKCz? OdwiedÂź stronĂŞ
www.hkcz.org
Forum Hufca Kasztelanii Czerskiej
>
DziaÂł otwarty
>
DziaÂł dla goÂści
>
Chcê do³¹czyÌ:)
Strony: [
1
]
2
3
4
Do dołu
« poprzedni
następny »
Odpowiedz
|
Drukuj
Autor
Wątek: ChcĂŞ do³¹czyĂŚ:) (Przeczytany 31058 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Janek
Gość
Chcê do³¹czyÌ:)
«
:
Środa, 11 Wrzesień 2013, 21:12:11 »
Modyfikuj
Witam serdecznie wszystkich,
ogólnie sprawa wygl¹da tak: podoba mi siê wasz wizerunek, na zdjêciach jesteœcie super, Statut mi pasuje, List rekrutacyjny brzmi zachêcaj¹co, stwierdzi³em ¿e chcê do was do³¹czyÌ. O sobie nie wiem co mam powiedzieÌ, jestem na 3 roku na UW, mam 21 lat, Bia³orusin, z wyposa¿enia mam przeszywanicê ( kurtkê:) ).
A no i mam na imiĂŞ Janek.
Pozdrawiam, i czekam na odpowiedÂź.
chrisser
501740224
Odp: Chcê do³¹czyÌ:)
«
Odpowiedz #1 :
Środa, 11 Wrzesień 2013, 21:34:09 »
Witam serdecznie
Przeszywka na pewno siê przyda, ale najlepiej zacz¹Ì od lnianych gaci i koszuli, póŸniej jakieœ buty uszyÌ, tak jak ja zrobi³em, lub nabyÌ u rzemieœlnika. Jeszcze pasek by siê przyda³ i masz podstawê do tworzenia postaci. Musisz sobie te¿ zadaÌ pytanie kogo chcesz odtwarzaÌ, a co za tym idzie na jak¹ postaÌ staÌ Ciê finansowo (¿ebraka, ch³opa, stra¿nika miejskiego, ksiêdza, popa, pana rycerza mazowieckiego lub litewskiego). Potrzebujemy ludzi, którzy bêd¹ realnie anga¿owaÌ siê w nasz¹ zabawê, a nie "internetowych rycerzy". Generalnie fajniej jest profesjonalnie odtwarzaÌ ksiêdza lub ¿ebraka ni¿ byle jak (z braku finansów) rycerza.
Alea, vina, Venus
€zber
(on obsÂługuje forum)
79ASSBURY (792772879)
«
Odpowiedz #2 :
Środa, 11 Wrzesień 2013, 21:39:46 »
Cytat: Janek Środa, 11 Wrzesień 2013, 21:12:11
Witam serdecznie wszystkich,
ogólnie sprawa wygl¹da tak: podoba mi siê wasz wizerunek, na zdjêciach jesteœcie super, Statut mi pasuje, List rekrutacyjny brzmi zachêcaj¹co, stwierdzi³em ¿e chcê do was do³¹czyÌ. O sobie nie wiem co mam powiedzieÌ, jestem na 3 roku na UW, mam 21 lat, Bia³orusin, z wyposa¿enia mam przeszywanicê ( kurtkê:) ).
A no i mam na imiĂŞ Janek.
Pozdrawiam, i czekam na odpowiedÂź.
Hej Janku!
UÂżyj guzika "zarejestruj siĂŞ na forum" (czy jakoÂś tak).
Najlepszego,
Ezber
Zanim siĂŞ pomyÂśli trza siĂŞ zastanowiĂŚ!
PijĂŞ, ale siĂŞ nie zaciÂągam.
Jan
Gość
«
Odpowiedz #3 :
Czwartek, 12 Wrzesień 2013, 10:14:52 »
Modyfikuj
Chrisser, caÂłkiem z tobÂą siĂŞ zgadzam. Nie zamierzam na razie odgrywaĂŚ rycerza, bo wiem Âże mnie na to nie staĂŚ. WolĂŞ byĂŚ, jak powiedziaÂłeÂś, profesjonalnym Âżebrakiem niÂż rycerzem z drewnianym mieczem
Ale w treningach mogĂŞ przecieÂż uczestniczyĂŚ, gdzie owa przeszywka ma siĂŞ i przydaĂŚ. Dobrze rozumiem?
€zber, zrobione.
Czarek1860
(on obsÂługuje forum)
792266706
«
Odpowiedz #4 :
Czwartek, 12 Wrzesień 2013, 10:36:33 »
Nie polecam rekonstrukcyjnego Âżebractwa, ani odgrywania kleru:)
Jedno wbrew pozorom cholernie trudne,
a drugie wcale nie takie tanie… KsiÂądz na poziomie, to wcale nie taka tania rzecz.
Celujemy w lekkÂą piechotĂŞ i straÂż miejskÂą StoÂłecznego miasta Czerska – Stolicy Mazowsza pod tymczasowÂą okupacjÂą polskÂą ;p
Ruszaj siĂŞ, Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden ju¿ zgin¹³,
Niejeden zgin¹³ ju¿ kwiat!.
Jan
Gość
«
Odpowiedz #5 :
Czwartek, 12 Wrzesień 2013, 10:59:22 »
Modyfikuj
Wcale nie miaÂłem na myÂśli, Âże bĂŞdĂŞ odgrywaÂł kogoÂś z tych dwĂłch
MuszĂŞ siĂŞ jeszcze rozejrzeĂŚ
Marcin
Gość
«
Odpowiedz #6 :
Niedziela, 15 Wrzesień 2013, 19:55:32 »
Modyfikuj
Hejka , jestem Marcin i mam 15 lat ... chociaÂż w sumie 16 od paÂździernika
TrafiÂłem na waszÂą stronÂą przypadkiem oglÂądajÂąc tematy historyczne i speÂłniÂło siĂŞ nagle moje marzenie
W koĂącu znalazÂłem aktywny hufiec/chorÂągiew w mojej okolicy
PochodzĂŞ z Gminy PraÂżmĂłw w powiecie piaseczyĂąskim wiĂŞc do czerska nie mam aÂż tak daleko .
Od dzieciĂąstwa interesujĂŞ siĂŞ militarystykÂą i czasami Âśredniowiecza oraz wojen
Kiedyœ ju¿ myœla³em nad do³¹czeniem do takiego przedsiêwziêcia ale zosta³em zniechêcony przez brak danej mi mo¿liwoœci w mojej okolicy
Chcia³bym siê jednak dowiedzieÌ jak wygl¹daj¹ u was terminarze spotkaù oraz (jeœli w takich uczestniczycie) wyjazdów na inscenizacje np. Grunwald , jestem doœÌ zabieganym cz³owiekiem ( wiadomo szko³a , robota w domu itp) z kas¹ te¿ krucho ale to ma³o wa¿ne . Liczê na doœÌ szybk¹ odpowied¿ i mam nadziejê ¿e wkoùcu dobrze trafi³em
PS. Dodam Âże uczĂŞszczam do 1 klasy technikum gastronomicznego na ul. PoznaĂąskiej w Warszawie wiĂŞc mogĂŞ coÂś upichciĂŚ
€zber
(on obsÂługuje forum)
79ASSBURY (792772879)
«
Odpowiedz #7 :
Wtorek, 17 Wrzesień 2013, 13:30:55 »
Dobrze, ¿e bywasz w Warszawie, bo mimo tego, ¿e jesteœmy "z Czerska", to wiêkszoœÌ jednak mieszka na co dzieù w Warszawie. I tam czêœciej siê spotykamy ni¿ w Czersku.
Teoretycznie nie ma u nas limitu wieku, a ukoùczone kilkanaœcie lat wystarcza do udzia³u w wiêkszoœci imprez w charakterze uczestnika. Gdzieniegdzie pewnie tak¿e dla osoby bior¹cej udzia³ w inscenizacjach walk. Pewnie bêdzie potrzebna zgoda prawnych opiekunów, ale i tak g³ównym kryterium weryfikuj¹cym jest zapa³ do odtwarzania mierzony jego owocami, czyli tym na ile ktoœ chce sobie przygotowywaÌ wiernie strój i podstawowe wyposa¿enie w³asne. Dopiero wtedy bowiem mo¿e braÌ udzia³ w rekonstrukcyjnej zabawie. W zdobyciu tego minimum grupa oczywiœcie mo¿e s³u¿yÌ pomoc¹, porad¹, itp. Grupa to przede wszystkim grono znajomych (w ró¿nym wieku - najstarszy ukoùczy³ 60 lat), któr¹ ³¹czy wspólne hobby, a nie hierarchiczna organizacja buduj¹ca rozmaite stopnie wtajemniczenia. Mamy te¿ kole¿ankê, której skoùczy³a niedawno osiemnaœcie lat. Poza ni¹ bawi¹ u nas jej rodzice i m³odszy brat, który ma chyba ci¹gle 12 lat. A mo¿e ju¿ 14? Czas szybko leci.
Na imprezach rekonstrukcyjnych rzadko bawi siê na raz tylko jedna grupa, a wiekowo towarzystwo jest zró¿nicowane. Tak¿e w wyborze w³aœciwej grupy w mojej opinii wa¿niejszy jej profil, za³o¿enia i to czy dobrze siê wszyscy dogaduj¹. No, chyba ¿e Ci wybitnie niezrêcznie bêdzie przejœÌ na "ty" z osobami starszymi o jakieœ dziesiêÌ lat (takich jest wiêkszoœÌ). Znakomita czêœÌ tych, którzy dzisiaj maj¹ te 25-30 lat zaczyna³a zabawê w³aœnie przed osiemnastk¹.
Czasami natomiast zdarza siê, ¿e rodzice oczekuj¹ od grupy, aby opiekowa³a siê ich dzieÌmi, tj. zwraca³a uwagê z kim i jak siê zadaj¹, czy nie nadu¿ywaj¹ alkoholu i innych u¿ywek. A grupa nie do tego s³u¿y i nie ma zamiaru siê tym zajmowaÌ. Nie oznacza to, ¿e jeœli ktoœ bêdzie postêpowa³ wobec Ciebie agresywnie wszyscy bêdziemy mieÌ to gdzieœ. Ale z drugiej strony nikt nie bêdzie ³apa³ Ciê za rêkê kiedy bêdziesz chcieÌ siê napiÌ wina. Bo grupa nie ma po prostu g³ównego celu wychowywaÌ, tylko siê razem bawiÌ badaj¹c historiê materialn¹.
Marcin
Gość
«
Odpowiedz #8 :
Wtorek, 17 Wrzesień 2013, 20:07:14 »
Modyfikuj
Ok Ok , to dajcie sygnaÂł kiedy i gdzie moÂżna siĂŞ spotkaĂŚ
chrisser
501740224
«
Odpowiedz #9 :
Wtorek, 17 Wrzesień 2013, 21:33:13 »
Cytat: Marcin Wtorek, 17 Wrzesień 2013, 20:07:14
Ok Ok , to dajcie sygnaÂł kiedy i gdzie moÂżna siĂŞ spotkaĂŚ
spotkanie mamy jutro o 19 przy ul. Klaudyny, ale tutaj adresu nie bêdê podawa³. o szczegó³y zapytaj Ezbera.
Alea, vina, Venus
€zber
(on obsÂługuje forum)
79ASSBURY (792772879)
«
Odpowiedz #10 :
Wtorek, 17 Wrzesień 2013, 23:00:58 »
Szczegó³y pos³a³em mejlem.
Marcin
Gość
«
Odpowiedz #11 :
Środa, 18 Wrzesień 2013, 10:34:34 »
Modyfikuj
W tygodniu nie dam rady na takie póŸne godziny lecieÌ na koniec warszawy ;/ w weekend tak wiêc jakbyœcie mieli spotkanie w sobotê czy niedziele to mogê sie z wami spotkaÌ
kublika
502618868
«
Odpowiedz #12 :
Czwartek, 19 Wrzesień 2013, 01:08:36 »
w ten weekend to siĂŞ akurat panie spotykajÂą szyĂŚ staniki
Si fore vis sanus, ablue saepe manus
Reg.sanit.
Patryk
Gość
«
Odpowiedz #13 :
Wtorek, 03 Grudzień 2013, 23:41:07 »
Modyfikuj
Witam. Nazywam siê Patryk Gajecki, pochodzê z okolic Zamoœcia (Lubelskie) aktualnie studiujê w Warszawie (stacjonujê w Rembertowie) i szukam grupy rekonstrukcyjnej do której mo¿na by do³¹czyÌ. Przegl¹da³em spis grup zajmuj¹cych siê rekonstrukcj¹ œredniowieczn¹ w okolicach Warszawy i natrafi³em na was. Chcia³ bym zadaÌ wiele pytaù ale to zbyt du¿o pisania i dlatego chcia³bym siê dowiedzieÌ gdzie i kiedy mo¿na by siê z wami spotkaÌ i porozmawiaÌ o tym co robicie ?
chrisser
501740224
«
Odpowiedz #14 :
Środa, 04 Grudzień 2013, 00:15:37 »
Witaj serdecznie
Wpadnij w sobotĂŞ pomiĂŞdzy 18 a 20 do szkoÂły podstawowej na ulicy Irzykowskiego 1a (BEMOWO) - tam mamy cotygodniowe manewry na sali gimnastycznej. W razie problemĂłw dzwoĂą do mnie na tel 501 740 224.
pozdrawiam
Krzysztof
Alea, vina, Venus
Strony: [
1
]
2
3
4
Do góry
Odpowiedz
|