Strony: [1] 2 3 4   Do dołu
  Odpowiedz  |  Drukuj  
Autor Wątek: ChcĂŞ do³¹czyĂŚ:)  (Przeczytany 31090 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Janek
Gość
« : Środa, 11 Wrzesień 2013, 21:12:11 »
Odpowiedz cytującCytuj Modyfikuj wiadomośćModyfikuj

Witam serdecznie wszystkich,
 ogĂłlnie sprawa wyglÂąda tak: podoba mi siĂŞ wasz wizerunek, na zdjĂŞciach jesteÂście super, Statut mi pasuje, List rekrutacyjny brzmi zachĂŞcajÂąco, stwierdziÂłem Âże chcĂŞ do was do³¹czyĂŚ. O sobie nie wiem co mam powiedzieĂŚ, jestem na 3 roku na UW, mam 21 lat, BiaÂłorusin, z wyposaÂżenia mam przeszywanicĂŞ ( kurtkĂŞ:) ).
A no i mam na imiĂŞ Janek.
Pozdrawiam, i czekam na odpowiedÂź.
chrisser

501740224

« Odpowiedz #1 : Środa, 11 Wrzesień 2013, 21:34:09 »
Odpowiedz cytującCytuj

Witam serdecznie

Przeszywka na pewno siĂŞ przyda, ale najlepiej zacz¹Ì od lnianych gaci i koszuli, póŸniej jakieÂś buty uszyĂŚ, tak jak ja zrobiÂłem, lub nabyĂŚ u rzemieÂślnika. Jeszcze pasek by siĂŞ przydaÂł i masz podstawĂŞ do tworzenia postaci.  Musisz sobie teÂż zadaĂŚ pytanie kogo chcesz odtwarzaĂŚ, a co za tym idzie na jakÂą postaĂŚ staĂŚ CiĂŞ finansowo (Âżebraka, chÂłopa, straÂżnika miejskiego, ksiĂŞdza, popa, pana rycerza mazowieckiego lub litewskiego).  Potrzebujemy ludzi, ktĂłrzy bĂŞdÂą realnie angaÂżowaĂŚ siĂŞ w naszÂą zabawĂŞ, a nie "internetowych rycerzy". Generalnie fajniej jest profesjonalnie odtwarzaĂŚ ksiĂŞdza lub Âżebraka niÂż byle jak (z braku finansĂłw) rycerza.

Alea, vina, Venus
€zber
(on obsÂługuje forum)

79ASSBURY (792772879)

« Odpowiedz #2 : Środa, 11 Wrzesień 2013, 21:39:46 »
Odpowiedz cytującCytuj

Witam serdecznie wszystkich,
 ogĂłlnie sprawa wyglÂąda tak: podoba mi siĂŞ wasz wizerunek, na zdjĂŞciach jesteÂście super, Statut mi pasuje, List rekrutacyjny brzmi zachĂŞcajÂąco, stwierdziÂłem Âże chcĂŞ do was do³¹czyĂŚ. O sobie nie wiem co mam powiedzieĂŚ, jestem na 3 roku na UW, mam 21 lat, BiaÂłorusin, z wyposaÂżenia mam przeszywanicĂŞ ( kurtkĂŞ:) ).
A no i mam na imiĂŞ Janek.
Pozdrawiam, i czekam na odpowiedÂź.

Hej Janku!

UÂżyj guzika "zarejestruj siĂŞ na forum" (czy jakoÂś tak).

Najlepszego,
Ezber

Zanim siĂŞ pomyÂśli trza siĂŞ zastanowiĂŚ!
PijĂŞ, ale siĂŞ nie zaciÂągam.
Jan
Gość
« Odpowiedz #3 : Czwartek, 12 Wrzesień 2013, 10:14:52 »

Chrisser, caÂłkiem z tobÂą siĂŞ zgadzam. Nie zamierzam na razie odgrywaĂŚ rycerza, bo wiem Âże mnie na to nie staĂŚ. WolĂŞ byĂŚ, jak powiedziaÂłeÂś, profesjonalnym Âżebrakiem niÂż rycerzem z drewnianym mieczem MrugniĂŞcie Ale w treningach mogĂŞ przecieÂż uczestniczyĂŚ, gdzie owa przeszywka ma siĂŞ i przydaĂŚ. Dobrze rozumiem?

€zber, zrobione.
Czarek1860
(on obsÂługuje forum)

792266706

« Odpowiedz #4 : Czwartek, 12 Wrzesień 2013, 10:36:33 »
Odpowiedz cytującCytuj

Nie polecam rekonstrukcyjnego Âżebractwa, ani odgrywania kleru:)
 Jedno wbrew pozorom cholernie trudne, 
a drugie wcale nie takie tanie… KsiÂądz na poziomie, to wcale nie taka tania rzecz.

Celujemy w lekkÂą piechotĂŞ i straÂż miejskÂą StoÂłecznego miasta Czerska – Stolicy Mazowsza pod tymczasowÂą okupacjÂą polskÂą ;p

Ruszaj siĂŞ, Bruno, idziemy na piwo;

Niechybnie brakuje tam nas!

Od stania w miejscu niejeden ju¿ zgin¹³,

Niejeden zgin¹³ ju¿ kwiat!.
Jan
Gość
« Odpowiedz #5 : Czwartek, 12 Wrzesień 2013, 10:59:22 »

Wcale nie miaÂłem na myÂśli, Âże bĂŞdĂŞ odgrywaÂł kogoÂś z tych dwĂłch UÂśmiech
MuszĂŞ siĂŞ jeszcze rozejrzeĂŚ
Marcin
Gość
« Odpowiedz #6 : Niedziela, 15 Wrzesień 2013, 19:55:32 »

Hejka , jestem Marcin i mam 15 lat ... chociaÂż w sumie 16 od paÂździernika Chichot TrafiÂłem na waszÂą stronÂą przypadkiem oglÂądajÂąc tematy historyczne i speÂłniÂło siĂŞ nagle moje marzenie Chichot W koĂącu znalazÂłem aktywny hufiec/chorÂągiew w mojej okolicy Chichot  PochodzĂŞ z Gminy PraÂżmĂłw w powiecie piaseczyĂąskim wiĂŞc do czerska nie mam aÂż tak daleko .  
Od dzieciùstwa interesujê siê militarystyk¹ i czasami œredniowiecza oraz wojen Chichot Kiedyœ ju¿ myœla³em nad do³¹czeniem do takiego przedsiêwziêcia ale zosta³em zniechêcony przez brak danej mi mo¿liwoœci w mojej okolicy
Chcia³bym siê jednak dowiedzieÌ jak wygl¹daj¹ u was terminarze spotkaù oraz (jeœli w takich uczestniczycie) wyjazdów na inscenizacje np. Grunwald , jestem doœÌ zabieganym cz³owiekiem ( wiadomo szko³a , robota w domu itp) z kas¹ te¿ krucho ale to ma³o wa¿ne . Liczê na doœÌ szybk¹ odpowied¿ i mam nadziejê ¿e wkoùcu dobrze trafi³em Chichot

PS. Dodam Âże uczĂŞszczam do 1 klasy technikum gastronomicznego na ul. PoznaĂąskiej w Warszawie wiĂŞc mogĂŞ coÂś upichciĂŚ Chichot
€zber
(on obsÂługuje forum)

79ASSBURY (792772879)

« Odpowiedz #7 : Wtorek, 17 Wrzesień 2013, 13:30:55 »
Odpowiedz cytującCytuj

Dobrze, ¿e bywasz w Warszawie, bo mimo tego, ¿e jesteœmy "z Czerska", to wiêkszoœÌ jednak mieszka na co dzieù w Warszawie. I tam czêœciej siê spotykamy ni¿ w Czersku.

Teoretycznie nie ma u nas limitu wieku, a ukoùczone kilkanaœcie lat wystarcza do udzia³u w wiêkszoœci imprez w charakterze uczestnika. Gdzieniegdzie pewnie tak¿e dla osoby bior¹cej udzia³ w inscenizacjach walk. Pewnie bêdzie potrzebna zgoda prawnych opiekunów, ale i tak g³ównym kryterium weryfikuj¹cym jest zapa³ do odtwarzania mierzony jego owocami, czyli tym na ile ktoœ chce sobie przygotowywaÌ wiernie strój i podstawowe wyposa¿enie w³asne. Dopiero wtedy bowiem mo¿e braÌ udzia³ w rekonstrukcyjnej zabawie. W zdobyciu tego minimum grupa oczywiœcie mo¿e s³u¿yÌ pomoc¹, porad¹, itp. Grupa to przede wszystkim grono znajomych (w ró¿nym wieku - najstarszy ukoùczy³ 60 lat), któr¹ ³¹czy wspólne hobby, a nie hierarchiczna organizacja buduj¹ca rozmaite stopnie wtajemniczenia. Mamy te¿ kole¿ankê, której skoùczy³a niedawno osiemnaœcie lat. Poza ni¹ bawi¹ u nas jej rodzice i m³odszy brat, który ma chyba ci¹gle 12 lat. A mo¿e ju¿ 14? Czas szybko leci.
Na imprezach rekonstrukcyjnych rzadko bawi siê na raz tylko jedna grupa, a wiekowo towarzystwo jest zró¿nicowane. Tak¿e w wyborze w³aœciwej grupy w mojej opinii wa¿niejszy jej profil, za³o¿enia i to czy dobrze siê wszyscy dogaduj¹. No, chyba ¿e Ci wybitnie niezrêcznie bêdzie przejœÌ na "ty" z osobami starszymi o jakieœ dziesiêÌ lat (takich jest wiêkszoœÌ). Znakomita czêœÌ tych, którzy dzisiaj maj¹ te 25-30 lat zaczyna³a zabawê w³aœnie przed osiemnastk¹.

Czasami natomiast zdarza siê, ¿e rodzice oczekuj¹ od grupy, aby opiekowa³a siê ich dzieÌmi, tj. zwraca³a uwagê z kim i jak siê zadaj¹, czy nie nadu¿ywaj¹ alkoholu i innych u¿ywek. A grupa nie do tego s³u¿y i nie ma zamiaru siê tym zajmowaÌ. Nie oznacza to, ¿e jeœli ktoœ bêdzie postêpowa³ wobec Ciebie agresywnie wszyscy bêdziemy mieÌ to gdzieœ. Ale z drugiej strony nikt nie bêdzie ³apa³ Ciê za rêkê kiedy bêdziesz chcieÌ siê napiÌ wina. Bo grupa nie ma po prostu g³ównego celu wychowywaÌ, tylko siê razem bawiÌ badaj¹c historiê materialn¹.

Marcin
Gość
« Odpowiedz #8 : Wtorek, 17 Wrzesień 2013, 20:07:14 »

Ok Ok , to dajcie sygnaÂł kiedy i gdzie moÂżna siĂŞ spotkaĂŚ Chichot
chrisser

501740224

« Odpowiedz #9 : Wtorek, 17 Wrzesień 2013, 21:33:13 »
Odpowiedz cytującCytuj

Ok Ok , to dajcie sygnaÂł kiedy i gdzie moÂżna siĂŞ spotkaĂŚ Chichot

spotkanie mamy jutro o 19 przy ul. Klaudyny, ale tutaj adresu nie bêdê podawa³. o szczegó³y zapytaj Ezbera.

Alea, vina, Venus
€zber
(on obsÂługuje forum)

79ASSBURY (792772879)

« Odpowiedz #10 : Wtorek, 17 Wrzesień 2013, 23:00:58 »
Odpowiedz cytującCytuj

Szczegó³y pos³a³em mejlem.

Marcin
Gość
« Odpowiedz #11 : Środa, 18 Wrzesień 2013, 10:34:34 »

W tygodniu nie dam rady na takie póŸne godziny lecieÌ na koniec warszawy ;/ w weekend tak wiêc jakbyœcie mieli spotkanie w sobotê czy niedziele to mogê sie z wami spotkaÌ Jêzyk
kublika

502618868

« Odpowiedz #12 : Czwartek, 19 Wrzesień 2013, 01:08:36 »
Odpowiedz cytującCytuj

w ten weekend to siĂŞ akurat panie spotykajÂą szyĂŚ staniki MrugniĂŞcie

Si fore vis sanus, ablue saepe manus UÂśmiech
Reg.sanit.
Patryk
Gość
« Odpowiedz #13 : Wtorek, 03 Grudzień 2013, 23:41:07 »

Witam. Nazywam siê Patryk Gajecki, pochodzê z okolic Zamoœcia (Lubelskie) aktualnie studiujê w Warszawie (stacjonujê w Rembertowie) i szukam grupy rekonstrukcyjnej do której mo¿na by do³¹czyÌ. Przegl¹da³em spis grup zajmuj¹cych siê rekonstrukcj¹ œredniowieczn¹ w okolicach Warszawy i natrafi³em na was. Chcia³ bym zadaÌ wiele pytaù ale to zbyt du¿o pisania i dlatego chcia³bym siê dowiedzieÌ gdzie i kiedy mo¿na by siê z wami spotkaÌ i porozmawiaÌ o tym co robicie ?
chrisser

501740224

« Odpowiedz #14 : Środa, 04 Grudzień 2013, 00:15:37 »
Odpowiedz cytującCytuj

Witaj serdecznie
Wpadnij w sobotĂŞ pomiĂŞdzy 18 a 20 do szkoÂły podstawowej na ulicy Irzykowskiego 1a  (BEMOWO) - tam mamy cotygodniowe manewry na sali gimnastycznej. W razie problemĂłw dzwoĂą do mnie na tel 501 740 224.

pozdrawiam
Krzysztof

Alea, vina, Venus
Strony: [1] 2 3 4   Do góry
  Odpowiedz  |  Drukuj  

Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

amazonsolidarnosc wilcze-zycie wuss saigo-no-chi black-for