Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Index
Zaloguj siê
:
Nie jeste¶ cz³onkiem HKCz? Odwied¼ stronê
www.hkcz.org
Forum Hufca Kasztelanii Czerskiej
>
Dzia³ otwarty
>
Dzia³ dla go¶ci
>
Chcê do³±czyæ:)
Strony: [
1
]
2
3
4
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Odpowiedz
|
Drukuj
Autor
W±tek: Chcê do³±czyæ:) (Przeczytany 31006 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Janek
Go¶æ
Chcê do³±czyæ:)
«
:
¦roda, 11 Wrzesieñ 2013, 21:12:11 »
Modyfikuj
Witam serdecznie wszystkich,
ogólnie sprawa wygl±da tak: podoba mi siê wasz wizerunek, na zdjêciach jeste¶cie super, Statut mi pasuje, List rekrutacyjny brzmi zachêcaj±co, stwierdzi³em ¿e chcê do was do³±czyæ. O sobie nie wiem co mam powiedzieæ, jestem na 3 roku na UW, mam 21 lat, Bia³orusin, z wyposa¿enia mam przeszywanicê ( kurtkê:) ).
A no i mam na imiê Janek.
Pozdrawiam, i czekam na odpowied¼.
chrisser
Wiadomo¶ci: 2 277
501740224
Odp: Chcê do³±czyæ:)
«
Odpowiedz #1 :
¦roda, 11 Wrzesieñ 2013, 21:34:09 »
Witam serdecznie
Przeszywka na pewno siê przyda, ale najlepiej zacz±æ od lnianych gaci i koszuli, pó¼niej jakie¶ buty uszyæ, tak jak ja zrobi³em, lub nabyæ u rzemie¶lnika. Jeszcze pasek by siê przyda³ i masz podstawê do tworzenia postaci. Musisz sobie te¿ zadaæ pytanie kogo chcesz odtwarzaæ, a co za tym idzie na jak± postaæ staæ Ciê finansowo (¿ebraka, ch³opa, stra¿nika miejskiego, ksiêdza, popa, pana rycerza mazowieckiego lub litewskiego). Potrzebujemy ludzi, którzy bêd± realnie anga¿owaæ siê w nasz± zabawê, a nie "internetowych rycerzy". Generalnie fajniej jest profesjonalnie odtwarzaæ ksiêdza lub ¿ebraka ni¿ byle jak (z braku finansów) rycerza.
Alea, vina, Venus
€zber
(on obs³uguje forum)
Wiadomo¶ci: 2 600
79ASSBURY (792772879)
«
Odpowiedz #2 :
¦roda, 11 Wrzesieñ 2013, 21:39:46 »
Cytat: Janek ¦roda, 11 Wrzesieñ 2013, 21:12:11
Witam serdecznie wszystkich,
ogólnie sprawa wygl±da tak: podoba mi siê wasz wizerunek, na zdjêciach jeste¶cie super, Statut mi pasuje, List rekrutacyjny brzmi zachêcaj±co, stwierdzi³em ¿e chcê do was do³±czyæ. O sobie nie wiem co mam powiedzieæ, jestem na 3 roku na UW, mam 21 lat, Bia³orusin, z wyposa¿enia mam przeszywanicê ( kurtkê:) ).
A no i mam na imiê Janek.
Pozdrawiam, i czekam na odpowied¼.
Hej Janku!
U¿yj guzika "zarejestruj siê na forum" (czy jako¶ tak).
Najlepszego,
Ezber
Zanim siê pomy¶li trza siê zastanowiæ!
Pijê, ale siê nie zaci±gam.
Jan
Go¶æ
«
Odpowiedz #3 :
Czwartek, 12 Wrzesieñ 2013, 10:14:52 »
Modyfikuj
Chrisser, ca³kiem z tob± siê zgadzam. Nie zamierzam na razie odgrywaæ rycerza, bo wiem ¿e mnie na to nie staæ. Wolê byæ, jak powiedzia³e¶, profesjonalnym ¿ebrakiem ni¿ rycerzem z drewnianym mieczem
Ale w treningach mogê przecie¿ uczestniczyæ, gdzie owa przeszywka ma siê i przydaæ. Dobrze rozumiem?
€zber, zrobione.
Czarek1860
(on obs³uguje forum)
Wiadomo¶ci: 1 660
792266706
«
Odpowiedz #4 :
Czwartek, 12 Wrzesieñ 2013, 10:36:33 »
Nie polecam rekonstrukcyjnego ¿ebractwa, ani odgrywania kleru:)
Jedno wbrew pozorom cholernie trudne,
a drugie wcale nie takie tanie… Ksi±dz na poziomie, to wcale nie taka tania rzecz.
Celujemy w lekk± piechotê i stra¿ miejsk± Sto³ecznego miasta Czerska – Stolicy Mazowsza pod tymczasow± okupacj± polsk± ;p
Ruszaj siê, Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden ju¿ zgin±³,
Niejeden zgin±³ ju¿ kwiat!.
Jan
Go¶æ
«
Odpowiedz #5 :
Czwartek, 12 Wrzesieñ 2013, 10:59:22 »
Modyfikuj
Wcale nie mia³em na my¶li, ¿e bêdê odgrywa³ kogo¶ z tych dwóch
Muszê siê jeszcze rozejrzeæ
Marcin
Go¶æ
«
Odpowiedz #6 :
Niedziela, 15 Wrzesieñ 2013, 19:55:32 »
Modyfikuj
Hejka , jestem Marcin i mam 15 lat ... chocia¿ w sumie 16 od pa¼dziernika
Trafi³em na wasz± stron± przypadkiem ogl±daj±c tematy historyczne i spe³ni³o siê nagle moje marzenie
W koñcu znalaz³em aktywny hufiec/chor±giew w mojej okolicy
Pochodzê z Gminy Pra¿mów w powiecie piaseczyñskim wiêc do czerska nie mam a¿ tak daleko .
Od dzieciñstwa interesujê siê militarystyk± i czasami ¶redniowiecza oraz wojen
Kiedy¶ ju¿ my¶la³em nad do³±czeniem do takiego przedsiêwziêcia ale zosta³em zniechêcony przez brak danej mi mo¿liwo¶ci w mojej okolicy
Chcia³bym siê jednak dowiedzieæ jak wygl±daj± u was terminarze spotkañ oraz (je¶li w takich uczestniczycie) wyjazdów na inscenizacje np. Grunwald , jestem do¶æ zabieganym cz³owiekiem ( wiadomo szko³a , robota w domu itp) z kas± te¿ krucho ale to ma³o wa¿ne . Liczê na do¶æ szybk± odpowied¿ i mam nadziejê ¿e wkoñcu dobrze trafi³em
PS. Dodam ¿e uczêszczam do 1 klasy technikum gastronomicznego na ul. Poznañskiej w Warszawie wiêc mogê co¶ upichciæ
€zber
(on obs³uguje forum)
79ASSBURY (792772879)
«
Odpowiedz #7 :
Wtorek, 17 Wrzesieñ 2013, 13:30:55 »
Dobrze, ¿e bywasz w Warszawie, bo mimo tego, ¿e jeste¶my "z Czerska", to wiêkszo¶æ jednak mieszka na co dzieñ w Warszawie. I tam czê¶ciej siê spotykamy ni¿ w Czersku.
Teoretycznie nie ma u nas limitu wieku, a ukoñczone kilkana¶cie lat wystarcza do udzia³u w wiêkszo¶ci imprez w charakterze uczestnika. Gdzieniegdzie pewnie tak¿e dla osoby bior±cej udzia³ w inscenizacjach walk. Pewnie bêdzie potrzebna zgoda prawnych opiekunów, ale i tak g³ównym kryterium weryfikuj±cym jest zapa³ do odtwarzania mierzony jego owocami, czyli tym na ile kto¶ chce sobie przygotowywaæ wiernie strój i podstawowe wyposa¿enie w³asne. Dopiero wtedy bowiem mo¿e braæ udzia³ w rekonstrukcyjnej zabawie. W zdobyciu tego minimum grupa oczywi¶cie mo¿e s³u¿yæ pomoc±, porad±, itp. Grupa to przede wszystkim grono znajomych (w ró¿nym wieku - najstarszy ukoñczy³ 60 lat), któr± ³±czy wspólne hobby, a nie hierarchiczna organizacja buduj±ca rozmaite stopnie wtajemniczenia. Mamy te¿ kole¿ankê, której skoñczy³a niedawno osiemna¶cie lat. Poza ni± bawi± u nas jej rodzice i m³odszy brat, który ma chyba ci±gle 12 lat. A mo¿e ju¿ 14? Czas szybko leci.
Na imprezach rekonstrukcyjnych rzadko bawi siê na raz tylko jedna grupa, a wiekowo towarzystwo jest zró¿nicowane. Tak¿e w wyborze w³a¶ciwej grupy w mojej opinii wa¿niejszy jej profil, za³o¿enia i to czy dobrze siê wszyscy dogaduj±. No, chyba ¿e Ci wybitnie niezrêcznie bêdzie przej¶æ na "ty" z osobami starszymi o jakie¶ dziesiêæ lat (takich jest wiêkszo¶æ). Znakomita czê¶æ tych, którzy dzisiaj maj± te 25-30 lat zaczyna³a zabawê w³a¶nie przed osiemnastk±.
Czasami natomiast zdarza siê, ¿e rodzice oczekuj± od grupy, aby opiekowa³a siê ich dzieæmi, tj. zwraca³a uwagê z kim i jak siê zadaj±, czy nie nadu¿ywaj± alkoholu i innych u¿ywek. A grupa nie do tego s³u¿y i nie ma zamiaru siê tym zajmowaæ. Nie oznacza to, ¿e je¶li kto¶ bêdzie postêpowa³ wobec Ciebie agresywnie wszyscy bêdziemy mieæ to gdzie¶. Ale z drugiej strony nikt nie bêdzie ³apa³ Ciê za rêkê kiedy bêdziesz chcieæ siê napiæ wina. Bo grupa nie ma po prostu g³ównego celu wychowywaæ, tylko siê razem bawiæ badaj±c historiê materialn±.
Marcin
Go¶æ
«
Odpowiedz #8 :
Wtorek, 17 Wrzesieñ 2013, 20:07:14 »
Modyfikuj
Ok Ok , to dajcie sygna³ kiedy i gdzie mo¿na siê spotkaæ
chrisser
501740224
«
Odpowiedz #9 :
Wtorek, 17 Wrzesieñ 2013, 21:33:13 »
Cytat: Marcin Wtorek, 17 Wrzesieñ 2013, 20:07:14
Ok Ok , to dajcie sygna³ kiedy i gdzie mo¿na siê spotkaæ
spotkanie mamy jutro o 19 przy ul. Klaudyny, ale tutaj adresu nie bêdê podawa³. o szczegó³y zapytaj Ezbera.
Alea, vina, Venus
€zber
(on obs³uguje forum)
79ASSBURY (792772879)
«
Odpowiedz #10 :
Wtorek, 17 Wrzesieñ 2013, 23:00:58 »
Szczegó³y pos³a³em mejlem.
Marcin
Go¶æ
«
Odpowiedz #11 :
¦roda, 18 Wrzesieñ 2013, 10:34:34 »
Modyfikuj
W tygodniu nie dam rady na takie pó¼ne godziny lecieæ na koniec warszawy ;/ w weekend tak wiêc jakby¶cie mieli spotkanie w sobotê czy niedziele to mogê sie z wami spotkaæ
kublika
Wiadomo¶ci: 3 762
502618868
«
Odpowiedz #12 :
Czwartek, 19 Wrzesieñ 2013, 01:08:36 »
w ten weekend to siê akurat panie spotykaj± szyæ staniki
Si fore vis sanus, ablue saepe manus
Reg.sanit.
Patryk
Go¶æ
«
Odpowiedz #13 :
Wtorek, 03 Grudzieñ 2013, 23:41:07 »
Modyfikuj
Witam. Nazywam siê Patryk Gajecki, pochodzê z okolic Zamo¶cia (Lubelskie) aktualnie studiujê w Warszawie (stacjonujê w Rembertowie) i szukam grupy rekonstrukcyjnej do której mo¿na by do³±czyæ. Przegl±da³em spis grup zajmuj±cych siê rekonstrukcj± ¶redniowieczn± w okolicach Warszawy i natrafi³em na was. Chcia³ bym zadaæ wiele pytañ ale to zbyt du¿o pisania i dlatego chcia³bym siê dowiedzieæ gdzie i kiedy mo¿na by siê z wami spotkaæ i porozmawiaæ o tym co robicie ?
chrisser
501740224
«
Odpowiedz #14 :
¦roda, 04 Grudzieñ 2013, 00:15:37 »
Witaj serdecznie
Wpadnij w sobotê pomiêdzy 18 a 20 do szko³y podstawowej na ulicy Irzykowskiego 1a (BEMOWO) - tam mamy cotygodniowe manewry na sali gimnastycznej. W razie problemów dzwoñ do mnie na tel 501 740 224.
pozdrawiam
Krzysztof
Alea, vina, Venus
Strony: [
1
]
2
3
4
Do góry
Odpowiedz
|